Wat zijn Dolci Baci?

Het Italiaanse Dolci Baci betekent Zoete Kus. Dit is een verwijzing naar het gebruik van zacht en zoet amandelspijs. De amandelkoekjes worden op smaak gebracht met fruit, honing, caramel, pistache, chocolade of andere rijke smaken. Een Dolci Baci weegt circa 45 gram.

De koekjes van Dolci Baci zijn hoogwaardige minigebakjes. De koekjes worden handgemaakt in Sicilië, in een laboratorio; een kleine familiebakkerij zonder winkelfunctie.

De import en verkoop van Dolci Baci

La Dolce Vita Services VOF (handelend onder de naam Dolci Baci) is voor Nederland de enige importeur van de Dolci Baci koekjes. Onder La Dolce Vita Services vallen ook De Smaak Van… en Creatieve catering: een cateringbedrijf, een kookstudio en een culinaire cadeau- en eetwinkel, zie ook www.desmaakvan.com

Dolci Baci verkoopt haar koekjes onder andere aan exclusieve delicatessenwinkels, koffiespeciaalzaken, kaaswinkels en Italiaanse horecabedrijven. Dolci Baci hanteert een selectief distributiesysteem, wat inhoudt dat de koekjes van Dolci Baci niet verkrijgbaar zijn bij groothandels of supermarktketens.

De verkoop van Dolci Baci komt voort uit onze eigen goede ervaringen met dit product. De koekjes zijn al minstens vier jaar het best verkopende product in onze eigen winkel.

Hoe kunt u de Dolci Baci inzetten?

U heeft een uniek product in handen. Als klanten speciaal hiervoor naar uw winkel toekomen, zal uw bijverkoop ook toenemen.

 • U kunt de Dolci Baci aan uw gasten serveren bij een kopje koffie of thee.
 • U kunt de verschillende smaken Dolci Baci op een etagière verdelen en zo aanbieden bij een ontvangst met koffie en thee.
 • U kunt de Dolci Baci via losse verkoop verkopen.
 • U kunt de Dolci Baci presenteren en verkopen vanuit weckpotten.
 • U kunt de weckpotten met gemixte koekjes en een label als cadeauverpakking verkopen.
 • In een drukke winkel met hoge omloopsnelheid kunt u de zes smaken in een zakje aanbieden en als ‘snelle mee-nemer’ verkopen.
 • Uit ervaring weten wij dat de gemiddelde besteding toeneemt als u de koekjes los aanbiedt.
 • U kunt uw gasten het hele jaar door wijzen op de geschenkweckpotten en daarvan wellicht profiteren tijdens de feestdagen, bijvoorbeeld als kerstrelatiegeschenken.

Verpakkingsmogelijkheden

Cadeautje voor de klant

U kunt de Dolci Baci bijvoorbeeld op de volgende manieren verpakken:

 • In een geschenkdoosje: hierin gaan zes toe acht koekjes per doosje.
 • In een kleine of grote weckpot.
 • In een doorzichtig vensterzakje, eventueel voorzien van een sticker van uw winkel.

Losse verkoop

Voor de losse verkoop kunt u papieren zakjes gebruiken.

Houdbaarheid

De Dolci Baci worden na het productieproces per 5 kilo (110 tot 120 stuks) verpakt in een plastic zak. Daaromheen gaat een stevige kartonnen doos. Op de buitenzijde van deze doos staan de smaak, de houdbaarheidsdatum en een productiecode vermeld. Vanwege de hygiëne adviseren wij u om de producten bij voorkeur met een tang ter hand te nemen.

Voor de koekjes geldt op het moment van uitleveren een houdbaarheidsperiode van vier tot zes maanden. De koekjes kunnen bij een constante kamertemperatuur (niet te warm en niet te vochtig) bewaard worden. Als de doos eenmaal is geopend, is het belangrijk om de plastic zak goed af te sluiten, want anders drogen de koekjes iets uit. Gemixte koekjes moeten niet te lang bij elkaar in een zakje zitten, het verschil in smaak en vochtigheid zorgt ervoor dat de koekjes iets kunnen verkleuren en uitdrogen. U kunt klanten die via de losse verkoop Dolci Baci kopen adviseren om de koekjes binnen één week op te eten. Voor de consument heeft het de voorkeur om de koekjes in het papieren zakje, in een trommeltje te bewaren, apart van andere koekjes en producten.

De Smaken

Hieronder treft u zes leverbare smaken aan, inclusief de gebruikte ingrediënten. Alle smaken zijn 100% glutenvrij. Doordat de Dolci Baci handgemaakt worden, is elk koekje uniek. Het gewicht, de kleur en de smaak kunnen bij een ambachtelijk product wisselen. Wij vragen uw begrip hiervoor en wijzen u erop dat dit juist de charme van een uniek product is.

Gusto Limone- Citroen

Amandelen, suiker, abrikozenpitten, gekonfijt fruit, honing, eiwit, stabilisator sorbitol, aardappelvlokken, sorbinezuur, E220, aroma’s, kleurstof; kurkuma extract. Bevat: ei, amandel en sulfiet.

Gusto di Mandorla

Amandelen, suiker, abrikozenpitten, honing, eiwit, stabilisator sorbitol, aardappelvlokken, sorbinezuur, E220, aroma’s. Bevat: ei, amandelen en sulfiet.

Gusto Cioccolato- Chocolade

Amandelen, suiker, abrikozenpitten, chocolade (gehydrogeneerd plantaardig vet), emulgator, lecithine, ontvet cacaopoeder, honing, eiwit, stabilisator sorbitol, aardappelvlokken, sorbinezuur, E220, aroma. Bevat: ei, amandelen en sulfiet.

Gusto Palline- Kersen

Amandelen, abrikozenpitten, gekonfijt fruit (kers), honing, eiwit, stabilisator sorbitol, aardappelvlokken, sorbinezuur, E220, aroma’s. Bevat: ei, amandelen en sulfiet.

Gusto Pistacchio- Pistache

Amandelen, suiker, abrikozenpitten, gekonfijt fruit, honing, eiwit, stabilisator sorbitol, aardappelvlokken, sorbinezuur, E220, aroma’s, kleurstoffen, paprika-extract. Bevat: ei, amandelen, pistache en sulfiet.

Gusto Arancio- Sinaasappel

Amandelen, suiker, abrikozenpitten, gekonfijt fruit, honing, eiwit, stabilisator sorbitol, aardappelvlokken, sorbinezuur, E220, aroma’s, kleurstof, paprika-extract. Bevat: ei, amandelen en sulfiet.